Fröhe Weihnachten miteinand...

Door: Dirk Willem

Blijf op de hoogte en volg Dirk Willem

25 December 2010 | Zwitserland, Wengen

De 2e week zit er weer op. Een rare week. Ik heb helemaal niet het idee dat het kerst is, laat staan weekend. Eigenlijk maak ik teveel mee om allemaal te onthouden. Ik zal een poging wagen.

Zondagavond hadden we een vervroegd kerstdiner. Immers, met de kerst zelf zijn er al aardig wat gasten, dus veel werk. Het was erg gezellig! De weinige gasten die er al waren aten ook gezellig mee. Het diner bestond uit een echt Zwitsers gerecht; Fondue! Geen kaasfondue, wat eigenlijk hét Zwitserse gerecht is, maar een vleesfondue, voorafgegaan door een salade. Nou weten de trouwe volgers wel, dat ik nooit echt een salade-eter ben geweest. Maar de kok die we hier hebben, die brengt toch echt het konijn in me naar boven! Salade is gewoon lekker ;).

Vanaf maandag stond ik er een paar dagen alleen voor als portier. Na de vorige week te zijn ingewerkt, mocht ik het nu alleen doen. Niet dat er veel te doen was, maar toch. Het is echt heerlijk om geregeld een rondje door het dorp te moeten rijden voor de boodschappen, de post of andere dingen. Puur genieten! Op de momenten dat het werk even pittig wordt, hoef ik maar op te kijken en ik zie zo’n wonderbaarlijke schepping. Af en toe moet ik me nog wel even knijpen.
Dinsdags was een kort werkdagje. Er waren geen gasten meer en alles was al gereed voor de grote invasie. Kortom, om 11u mocht ik al ‘Feierabend’ maken. Een unieke mogelijkheid om op de ski’s te staan dus! Maar eerst moest ik een skipas zien te ritselen. Mijn bewijs van inwoning hier, had ik nog niet, maar wel een contract. Bij de eerste verkoopplaats lukte het dan ook niet om een seizoenskaart voor de helft van de prijs te krijgen. Bij de 2e wel! Op voorwaarde dat ik de dag erna mijn ‘Einheimische Ausweis’ zou laten zien. Geen probleem!
En zo kon het dus gebeuren dat ik de hele dinsdag middag al lekker boven op de bergen in de sneeuw aan het ploeteren was. Het was wel weer even wennen zeg, maar zeker de moeite waard.
Woensdag ochtend heb ik dan mijn ‘Ausweis’ opgehaald en kon ik vanaf nu ook legaal de piste op. De dag vloog om met de zekerheid dat ik donderdag en vrijdag vrij had! Donderdag ben ik dan ook zo goed en kwaad als mogelijk begonnen aan een dagje skiën. Het weer was niet optimaal. De hele week is het dik boven nul geweest, en laat staan verse sneeuw gevallen! Zo kon het gebeuren dat ik beginnende aan een blauwe piste ineens op een steile rode terecht kwam. En toen heb ik mezelf ietwat overschat. Binnen notime had ik m’n benen opgeblazen en om 12u zat ik dan ook alweer op mijn kamer, om mijn benen zoveel mogelijk rust te geven. Op vrijdag, gister dus, kwam er van skiën ook niet veel terecht. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat sneeuwde het. Overigens doet het dat nu, op het moment van schrijven nog steeds. Al 2 volle dagen achter elkaar dus. Inmiddels is er een laagje van 20cm bijgekomen. Afijn, gister ben ik nog even naar een kerkdienst geweest van de ‘Church of England’. Heel fijn om weer eens in de kerk te zitten. Ik mis het toch wel, een ritme van een week werken en dan weekend, maar ook het ter kerke gaan.

Vandaag heb ik weer de hele dag gewerkt, vanochtend begonnen met sneeuwruimen en vanavond eindigend in de keuken. Het bereiden van eten is wel leuk… maar het schoonmaken van zo’n professionele keuken…. Pff, ik snap niet dat ik me daarvoor heb laten inhuren zeg ;)
Ach, zo lang ik de leerzame kanten er van kan blijven inzien, is het vol te houden, maar leuk is anders. Er staat ook nergens geschreven dat het leven een groot feest is ;)
Morgen is het zondag, voor mij helaas een gewone werkdag. Wel beloofd het een mooie dag te worden! Het houdt vanacht op met sneeuwen en morgen schijnt het de hele dag wolkenloos te blijven. Kortom… dat gaat schitterende plaatjes opleveren! Ik ben dan ook erg benieuwd. Ik hoop dat ik er van kan slapen :P

• 26 December 2010 - 11:07

Janneke:

Dickie!

Wat leuk om al die wilde verhalen van je te volgen. Keep up the good work!

Fröhe Weihnachten, en geniet van je tijd daar in de eeuwige sneeuw!

Liefs

• 26 December 2010 - 12:35

Jeanine:

Pfff... Ben eigenlijk wel een beetje jaloers op jou! ;)
    Maar geniet er van! Zo te lezen is het daar supermooi! :D

• 27 December 2010 - 10:09

Sjoerd & Annet:

Hoi dicky! Wat een wilde verhalen joh! Maar geniet van je belevenissen! Leuk om te lezen! Succes he! Liefs, Sjoerd en Annet! En hierbij ook een gelukkig nieuwjaar toegewenst!

• 27 December 2010 - 15:35

Bernard:

eindelijk sneeuw daaro... nou je mag het hier opzig met vrachtauto's vol weghalen! ik hoef er nix voor te hebben, gratis en voor niets!

• 28 December 2010 - 07:22

Stefan & Hanneke:

Hoi Dirk Willem,

erg leuk dat je nog steeds van deze reisverslagen maakt om zo op de hoogte te blijven van jouw avonturen.

Tijdens het lezen van dit verhaaltje vroeg ik mij stiekem weer af waar je allemaal mee bezig bent. De Dirk Willem die voorheen een trouwe Ten Boerster was zwerft nu rond in Europa. Wel enorm toffe ervaringen die je zo op doet!

Ik begrijp dat je enorm geniet van de natuur. Hier heeft het de afgelopen tijd ook flink gesneuwd ( 30 cm denk ik) en wat geeft dat een prachtig gezicht! Stil staan bij dit wonderbaarlijke natuurverschijnsel van God heb ik geregeld gedaan. Helaas hebben wij geen bergen waar je ff met je skies van af kunt. Wat dat betreft ben ik wel jaloers op je. Hoe gaat het inmiddels met je benen?

Deze reactie wordt, kijkende naar onderstaande reacties, misschien wel te lang. Ik wil je veel succes, plezier en sterkte wensen voor de komende tijd! Ben je met de jaarwisseling wel 'thuis'? Bedankt voor je kaartje! Vinden wij erg leuk en attent van je! Je bent altijd van harte welkom op ons adres!

Groetjes, Stefan en Hanneke

• 28 December 2010 - 13:20

Nannette En Dick:

Leuk om je verslag te lezen! Het moet daar fantastisch mooi zijn! Geniet er van (ondanks het schoonmaken van de keuken hihi.....) Een goeie jaarwisseling! Groetjes van Dick en Nannette

• 05 Januari 2011 - 23:23

EvelienS:

Werken op zondag? Dickiie toch..