De Lauberhornrennen!

Door: Dirk Willem

Blijf op de hoogte en volg Dirk Willem

16 Januari 2011 | Zwitserland, Wengen

Dat was me het weekendje wel zeg! De Zwitsers schenen helemaal ondersteboven te zijn geweest na de Holland taferelen in 2008 hier in Berner Oberland, maar ze hebben er wel veel van geleerd. Kleintje Pils verbleekt bij het dweilorkest wat men hier heeft tijdens een skiwedstrijd!

Op de dag dat ik mijn vorige stukje schreef had ik ’s middags een 2uur durende privé skiles. Maargoed dat ik het toen maar had ingepland, want daarna zijn er geen fatsoenlijke mogelijkheden meer geweest. De hele week is het hier overdag dik in de plus en ook ’s nachts heeft het amper gevroren, laat staan een laagje verse sneeuw. De laatste dagen kun je zelfs, zodra de zon in het dal schijnt, je trui uit doen. Alleen de korte broek en slippers ontbreken nog, maar anders had het zo een mooie zomerweek kunnen zijn.
De skiles was nog best leerzaam. Ik wist niet precies wat ik er van tevoren van moest verwachten, maar door het aanleren van een paar fijne kneepjes sta ik inmiddels behoorlijk zelfverzekerd op de piste. De afgelopen week heb ik ook in mindere omstandigheden geskied. Al was het donderdag maar voor een uurtje, want het leek inmiddels meer op waterskiën dan sneeuwskiën.

Wat het werk betreft, daar valt niet over naar huis te schrijven, dus dat doe ik dan ook maar niet ;) Het gaat z’n gangetje en ik moet het toch wel hebben van de dagen dat ik puur portier ben en er dus af en toe lekker uit mag :P. Dat zijn gemiddeld 2 dagen in de week. Dan heb ik normaal gesproken ook nog 2 dagen vrij in de week, dus al met al valt 3 dagen afzien in de week nog wel mee!

Buiten het werk en skiën om heb ik nog wat uitjes kunnen maken de laatste 2 weken. Zo ben ik vorige week naar de Engelstalige kerk geweest. Het was me wel tegengevallen… Engels is toch best anders dan Amerikaans. Dat valt nog redelijk te volgen tenminste ;) Ik weet dan ook niet of het voor herhaling vatbaar is. Een mooi dienst via internet, daar kan ik toch veel meer mee! Afgelopen woensdag ben ik voor het eerst sinds een maand weer eens naar beneden, het dal in geweest. Al een tijdje had ik de gedachte dat het toch niet zo verkeerd zou zijn om een skihelm aan te schaffen, die dag heb ik dan ook de daad bij het woord gevoegd en ben ik naar Interlaken geweest. Daar kun je voor een redelijke prijs nog een mooie helm kopen. De reis er naar toe is alleen wel erg lang… voordat je in Interlaken bent, ben je een uur verder, en dan moet je dus ook weer een uur terug.

Dan nu terug naar het begin van dit verhaal, de Lauberhornrennen! Door de warmte was het een tijdlang nog de vraag of alles door zou kunnen gaan, maar gelukkig was dat het geval. 3 dagen lang is het dorp overspoeld door 35000 mensen. Een hele aparte sfeer, helaas ’s avonds ook een hele dronken sfeer. Gisteren moest ik van de baas maar eens een kijkje nemen. Na 20 minuten lopen was ik bij de finish van de afdaling. Ik keek mijn ogen toch wel uit. Tienduizenden mensen die daar een hele leuke sfeer creëerden. En het chauvinisme hebben ze geloof ik van de Fransen overgenomen. Over al waar je keek zag je Zwitserse vlaggen. Als klap op de vuurpijl was er ook nog een groot dweilorkest, compleet met drumstel. Erg leuk om daar eens bij te zijn geweest. ’s Avonds ben ik, om het even compleet te maken, ook nog even naar de ‘Siegerehrung’ geweest. Dit was zo mogelijk een nog groter gekkenhuis. Het valt ook moeilijk te beschrijven, je moet er bij zijn geweest. Ik denk dat het te vergelijk valt met het museumplein tijdens een van de WK wedstrijden afgelopen zomer.

Vanaf nu keert de rust weer tijdelijk terug in het dorp. Begin februari worden oa de eerste Nederlanders weer verwacht voor de voorjaarsvakantie. Ik hoop voor hun en natuurlijk ook voor mezelf, dat het hier dan flink bijgesneeuwd heeft ;).

Bijgevoegd heb ik vandaag ook wat foto’s! Eentje van het hotel, toen er nog wel sneeuw lag ;), en een paar om de sfeer wat weer te geven van de Lauberhornrennen.

• 16 Januari 2011 - 18:00

Feiko:

klinkt goed dickie! Er valt genoeg te beleven zo te horen:) gaaf met dat grote gebeuren. Kheb het wel op tv gezien, maar niet beseft dat jij daar midden tussen zat. Veel plezier nog daar!

• 17 Januari 2011 - 09:15

Carola :

Hey Dickie!

Balen dat het zo weinig sneeuwt zeg. Hier in Nederland is gelukkig al een tijd geen sneeuw gevallen. Laat het maar lekker in Zwitserland vallen:P
    Zo te horen was het een groot gekkenhuis afgelopen dagen daarzo, jij voelde je wel thuis denk:P
    Veel sterkte met het werk en geniet lekker van de natuur:)

X Carola

• 17 Januari 2011 - 17:46

Bernard:

Dickie!
    Wat weer een belevenissen man!!!
    Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt!!!
    greetzzzz Bernard

• 18 Januari 2011 - 21:08

Hoi D-W,:

Hier even een berichtje vanuit Zwolle tussen het beoordelen van allerlei rapporten, verslagen, tentamens, portfolio's, enz.
    Maar goed, bij jou is het zo nu en dan ook afzien. Geniet van de leuke dingen tussendoor. En dat je nu al het ontwikkelen van je Engels opgeeft, had ik toch niet verwacht .
    Veel sterkte en plezier verder.
    En . . . . nog bedankt voor je kaart!
    Groeten,
    (tante) Wietske