Voor vertrek

Door: Dickie

Blijf op de hoogte en volg Dirk Willem

03 Juli 2009 | Nederland, Ten Boer

Het wordt wel weer eens tijd dat ik de hort op ga. Inmiddels ben ik alweer 7 maand terug in Nederland . En ik moet zeggen, ik mis het buitenland toch wel hoor! Al die drukte en stress wil ik wel weer even achter me laten.

Zoals de meesten wel weten heb ik 3 jaar lang op verschillende campings gewerkt in binnen- en buitenland. Afgelopen jaar kon dat niet, omdat ik toen dus in Canada zat (Zie mijn eerste reis). Maar tijdens de zomer merkte ik toen toch wel dat ik wat miste. Het campingleven is toch ook wel een gedeelte van mijn leven. Ik kan niet zonder, op een of andere manier.
Dit jaar heb ga ik werken op de Nederlandse en Christelijke camping Letni Den in Tsjechie. Hier zal ik de taak vervullen van allround medewerker. Dit keer geen recreatiewerk dus. Het mooi van de job als allround medewerker daar is dat je heel veelzijdig is. In principe zal ik Robert en Annette, de eigenaren, assisteren met tal soort van werkzaamheden. Maar ook ben ik natuurlijk beschikbaar voor het recrateam en de jongerenmederwerker, mochten zij een stel extra handen nodig hebben. Al met al gaan dat dus weer een aantal fantastische weken worden! Volgende week zaterdag moet ik beginnen en ik zal er verblijven tot ergens in eind augustus. Precies weet ik het nog niet. Dit hangt mede af van school.

Ja je leest het goed, SCHOOL! Dickie is weer van plan om naar school te gaan. Na een half jaar zwoegen op de Evangelische Hogeschool in Amersfoort heb ik toch een beslissing kunnen maken voor een opleiding. Al is dit niet van harte gegaan. Maargoed, daar ga ik nu niet verder op in. De keuze is uiteindelijk gevallen op een opleiding HBO Toerisme, ook wel HTRO genoemd. Dit zal plaatsvinden in Deventer. Maar eerlijk gezegd moet ik daar nu nog niet aan denken…

Eerst eens lekker vakantie(werk) vieren! Werk in vakantie ineen, dat is eigenlijk iets waar ik al 3 jaar mee bezig ben. En dit bevalt goed. Wat is er nu mooier dan van je hobby je werk maken ;)?!
Voordat ik volgende week vrijdag in Tsjechie hoop aan te komen, maak ik eerst een kleine roadtrip over het Europese continent. Als het in Amerika mogelijk is, dan moet dat toch zeker hier ook wel lukken?! Het is mijn bedoeling om het weekend in Luxemburg te verblijven, bij mijn oude teamleider Jan Maarten en Marja van Dijk. Deze zijn nu beheerder van de Beter-uit camping in Walsdorf. Vervolgens hoop ik naar Liechtenstein te rijden. De dag erop via een paar Zwitserse bergpassen hoop ik dan in Italie uit te komen, waar ik ook weer een nacht door zal brengen. Heerlijk tussen de Rocky Mountains van Europa, de Dolomieten! Via Italie wil ik dan naar Slovenie rijden. Hier hoop ik vooralsnog de 3e overnachting te hebben. Donderdag is het dan de bedoeling om via Kroatie naar Hongarije af te reizen. Om als laatste te gaan genieten van het landschap rond het bekende Balatonmeer. Op vrijdag wil ik dan uiteindelijk aan komen op de camping in Tsjechie. Kortom, jullie kunnen wat tegemoet zien de komende weken ;).

Dirk Willem

Van harte welkom op mijn waarbenjij.nu! Begonnen als een mooie mogelijkheid mij af te reageren van mijn belevenissen in Canada, is inmiddels een leuke weblog geworden over al mijn buitenlandse avonturen. En dat zijn er nog al wat. Van werken in Canada tot vakantiewerk in Tsjechie tot langs reizen in Amerika en Europa, al dan niet met de vrachtwagen. Amuseer je, en vergeet vooral niet een reactie achter te laten ;) Groetjes!

Actief sinds 25 Jan. 2008